Doporučujeme

1010 Locos por el tenis - pojďte si zapinkat!

Ztřeštěná tenisová arkáda, ve které se setkávají podivně vypadající postavičky se smrtícím backhandem a neskrývanou radostí, když vám uštědří nějakého toho ""kanára"".
70

1010 Locos por el tenis

Platforma: Freeware
Výrobce: Sapoto

Stáhnout

1010 Locos por el tenisAčkoliv je Pong považován za vůbec první počítačovou hru, musí se příznivci tenisu – tedy jeho blízkého příbuzného – spokojit jen s minimem simulátorů, jež by tento populární sport zpracovaly jako počítačovou hru. Svůj podíl na tom jistě má poněkud složité ovládání, které vyžaduje rychlé přemísťování po ploše a také samotné odpalování není žádný med. V praxi se tak mnohem častěji setkáváme s arkádovým zpracováním jako u Tennis Antics nebo ztřeštěného Battle Pit.

Také dnešní tenisová variace od španělského (!) týmu Sapoto nebude mít s pekelnou soustředěností a milimetrovými auty pranic společného. To ovšem neznamená, že by zde chyběla jakékoliv pravidla. Ty jsou naprosto regulérní, stejně jako způsob bodování. Jenom samotná hra připomíná estrádu, čemuž napomáhají již samotné postavičky. Ty by se docela dobře hodily do nějakého japonského animovaného seriálu a mnohdy jsem opravdu čekal, kdy po mně začnou metat blesky. Naštěstí zůstalo jen u metání kotrmelců a dalších psích kousků při pohybu po hřišti a při práci s raketou. Nakonec se tak trochu zapotíte u podání a zbytek odrazů 1010 Locos por el tenis obstará jediná klávesa. Toto ulehčení je však vykoupeno šíleným tempem při pohybu po hřišti, protihráči si libují v absurdních loopech či zázračných otočkách. Některé z těchto úderů se musíte naučit, protože jinak je protihráč rád bude opakovat až do doby, kdy skončíte s potupným skóre. 

Před každou hru vás čeká porce nastavování. Určíte si, zda chcete hrát dvojhru nebo čtyřhru, na kolik vítězných setů chcete hrát a kolik má mít kol. Také je třeba zvolit postavičky, obtížnost počítačové AI nebo přednastavené ovládání na klávesnici. Bohužel zde chybí možnost uchování nastavení z předchozí hry, takže vše musíte dělat otrocky pokaždé od začátku. Obzvláště zábavná je čtyřhra, kdy si k sobě přiberete po1010 Locos por el tenisčítačového spoluhráče. To se počet kreací ještě znásobí, naopak máte ulehčeny některé krkolomné údery, které za vás kolega v doublu převezme. 

1010 Locos por el tenis má původní kreslenou grafiku, která se asi nebude každému líbit, ale nelze jí upřít porci originality. Jemně vytažené obrysy postav hezky vynikají na travnatém podkladu, který se mi ale zdál v porovnání s ostaní grafikou poněkud ošizený. Jeho páskování vám sice pomůže zpřesnit pohyb a orientaci, na druhou stranu vypadá až příliš fotbalově. Velmi líbivý je hudební doprovod, věrné je i ozvučení a fandění diváků. Hráči jsou dobře animovaní a zápas prožívají, mlátí raketami (nebo sebou) o zem nebo skáčou dva metry do výšky. 1010 Locos por el tenis je nadprůměrně vydařený tenis, u něhož vás asi nemusím dlouze přemlouvat ke stažení, vždyť kdy jste si naposledy mohli takhle zapinkat?



Hodnocení hry

Naše hodnocení

70 %

Hodnocení čtenářů

57 %

Vaše hodnocení

Doposud hodnotilo 42 čtenářů

Témata: Raketa
  • Vybrali jsme pro Vás