Doporučujeme

1916

1916

1916 – s bajonety proti dinosaurům

  • 0
Zvláštní variace na válečnou hru sází hlavně na netradiční vizuál a hororovou atmosféru.
70

1916

Platforma: Freeware
Výrobce: Dadiu

  • Atmosféra
  • Audiovizuál
  • Interaktivní prostředí
  • Braková story
  • Slabší hratelnost

Stáhnout

1916

Bojiště Druhé světové války, Washingtonu D.C. či náhodných arabských zemí máme ze stříleček prolezlé křížem krážem – každý přece ví, co je M1 Garand a že na Bílý dům se musí útočit po křídle. Naproti tomu První světová je ve hrách tématem stále neprávem opomíjeným. Udělat se s tím něco rozhodli vývojáři ze školy Dadiu, kteří dali dohromady hru s výmluvným názvem 1916.

Probuzení v zákopu První světové se ve stupnici hrůzy blíží jenom snad jenom probuzení u pana Jigsawa ve sklepě, popřípadě ještě probuzení na záchytce. Onen odér strachu je zkrátka všudypřítomnný. Lidstvo si zákopovou válku právem zdémonizovalo – všimněte si, že Druhá světová podobně univerzálního strašáka nemá. A právě na to sází i 1916, jež hráče vrhne osamoceného proti nepříteli, který prorazil obranné linie a obsadil vaše zákopy. To celé sledujete podbízivým černobílým vizuálem, roztřeseným pohledem a doprovozené excelentními zvuky.

1916

Hratelnost přitom sází na adventurní prvky jako je nacházení papírů s popisy událostí či klíčů k dalšímu postupu. Rovněž je čas od času třeba si obstarat plynovou masku a špatným nápadem není ani najít nějakou tu flintu či pár prskavek – protivník se jaksi nevykope sám od sebe. Jako zbraň lze sice použít více méně jakýkoliv z mnoha kusů válejícího se bordelu, mlátit ale protivníky botou nemůžu doporučit.

Bohužel, namísto chladné a neúprosné reality, totiž ataku nepřátelských vojáků, se 1916 sám a dobrovolně zretardoval a nabídl elementy brakovější než celý Team Fortress 2 – protivníky v 1916 jsou totiž robotičtí dinosauři. A je to venku. Jejich zjevení sice může poprvé vyděsit, jakmile je ale sledujete pěkně pohromadě zdálky, atmosféra páchá sebevraždu. Desetkrát se autoři mohli snažit o steampunk, ale robosauři v jinak děsivě vážné hře působí asi jako kdyby vám parťáka v Call of Duty dělal Krteček. Nepříliš dobrý systém míření je navíc poplatný oné snaze o adventuru, a jakmile na vás 1916 vrhne protivníků více, očekávejte finiš.

1916

Je to převeliká škoda především kvůli hrátkám s audiovizuálem hry. Všemožné roztřesené vsuvky, zrnitost, poškrábanost obrazu a další podobné hovadinky by dělaly čest i v komerční hře. Nepodchycenost samotné herní náplně ale sráží 1916 hluboko do zákopového bahna.

Videonávod na 1916 od dobrotince z YouTube:

zdroj: www.youtube.com

Hodnocení hry

Naše hodnocení

70 %

Hodnocení čtenářů

61 %

Vaše hodnocení

Doposud hodnotilo 36 čtenářů

MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte