Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

10800 zombies - krvelačná zábava

  0:33
Stovky až tisíce zombie zpracovaných v roztomilé komiksové grafice se vás snaží zničit a to najednou! Uchopte tedy do rukou brokovnici a pokuste se jim vaše šrámy mnohonásobně vrátit.
77

10800 zombies

Platforma: Freeware
Výrobce: jwaap

  • hratelnost, která vás chytne a nepustí
  • slušná grafika a efekty
  • dostatek zbraní

Stáhnout

10800 zombies

10800 zombiesTěžko odhadovat, jestli ono číslo 10800 v názvu tohoto projektu vyjadřuje skutečný počet nepřátel, kterých se v tomto projektu dočkáte – my to počítat ani nezkoušeli. V každém případě jich budou stovky až tisíce a to v jednotlivých kapitolách, které se mimochodem odlišují celkovým zpracováním. Většina nepřátel sice zůstává stejná, přibývají další a zároveň se lehce obmění i pozadí a jiné herní prvky, což tak trochu zabraňuj stereotypu a je nutné to hodnotit rozhodně kladně.

V žádném případě se nemusíte bát, že byste do hratelnosti 10800 zombies tak nějak nepronikli, neboť vás do sebe vtáhne již několik málo sekund po vpuštění. V této otázce autoři také nešlápli vedle a pozornost hráče si zajistili hned několika drobnostmi. Za prvé je to hudba, která je dynamická a zajímavá a k rychlé akci se 10800 zombiesprostě hodí. Její rytmus vás doslova dohání k tomu vyběhnout z úkrytu a začít krvavě kosit všechny nepřátele. Pak je tu také lehce netradiční pohled, což je patrné i z obrázků. Místo toho, aby byla obrazovka klasicky čtvercová, rozhodli se autoři dát přednost jen kulatému výřezu s trochu rozmazanými okraji, kde jste co se sledování okolí týče tak trochu omezeni. V praxi to ale nijak výrazně nepoznáte.

No a pak jsou tu skvělé grafické efekty spojené zejména s krví, tedy se zabíjením. Pokaždé, když hlavní hrdina někoho zabije, dojde k jeho rozmáznutí na stěně jakoby na ni někdo vylil kýbl červené barvy která velmi rychle steče dolů. Ještě větší krvavý flek se zde objeví v případě, že se protivníkům podaří zabít vaší maličkost. Tehdy si ale tyto grafické efekty samozřejmě tolik nevychutnáte, neboť se 10800 zombiesmusíte psychicky vypořádat se ztrátou jednoho z životů a s blížícím se koncem hry.

Každá kapitole je dále dělena do menších úseků, do nichž pronikáte černými dveřmi. Ty zde sehrají také roli save pointů. Pokud tedy umřete, objevíte se u posledních východových dveří. Zmínit je nutné i zbraně, kde je vám do ruky udělena jedna pistolka s neomezeným střelivem a následně sbíráte silnější zbraně jako brokovnice nebo granátomet. Do těch je poměrně obtížné najít projektily a vzhledem k tomu, že v jednu chvíli u sebe můžete mít jen zbraně dvě, bude velice dobré si rozmyslet, které to budou. Kromě toho budete samozřejmě také sbírat lékárničky, jež zvyšují vaše aktuální zdraví.

10800 zombies tedy vyniká zejména hratelností, i když technická stránka na tom není také zle. Ne nadarmo se jedná o oblíbenou hru posledních dnů co se zahraniční gamemaker scény týče.

Autor:

Hodnocení hry

Naše hodnocení

77 %

Hodnocení čtenářů

64 %

Vaše hodnocení

Doposud hodnotilo 27 čtenářů

  • Nejčtenější

The Last of Humans představuje: Nejhlasitější zombie v historii

10. ledna 2019

Nemrtví v této akci jsou asi tak rychlí, jako zabržděný parní válec. Ale to této „hororové“ hře...

Smrt v REZ PLS není pro dvě kouzelnická nemehla překážkou

4. ledna 2019

V této velice pěkné, ale technicky nedokonalé plošinovce vám nepomůže ukládání pozice, ale síla...

Crypt Worlds jsou ukázkou designérského génia a šílenství

14. prosince 2018  14:43

Dohrání málokteré hry ve vás zanechá takovou duševní a mentální prázdnotu. A málokterá hra je tak...

King‘s Comfort, aneb, co dělá Norman Bates během dlouhých nocí

12. prosince 2018  14:35

Zdánlivě liduprázdný motel je skvělé dějiště tradiční „vyvražďovačky“. Tohohle maniaka není tak...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...