Doporučujeme

10800 zombies

10800 zombies

10800 zombies - krvelačná zábava

  • 1
Stovky až tisíce zombie zpracovaných v roztomilé komiksové grafice se vás snaží zničit a to najednou! Uchopte tedy do rukou brokovnici a pokuste se jim vaše šrámy mnohonásobně vrátit.
77

10800 zombies

Platforma: Freeware
Výrobce: jwaap

  • hratelnost, která vás chytne a nepustí
  • slušná grafika a efekty
  • dostatek zbraní

Stáhnout
10800 zombiesTěžko odhadovat, jestli ono číslo 10800 v názvu tohoto projektu vyjadřuje skutečný počet nepřátel, kterých se v tomto projektu dočkáte – my to počítat ani nezkoušeli. V každém případě jich budou stovky až tisíce a to v jednotlivých kapitolách, které se mimochodem odlišují celkovým zpracováním. Většina nepřátel sice zůstává stejná, přibývají další a zároveň se lehce obmění i pozadí a jiné herní prvky, což tak trochu zabraňuj stereotypu a je nutné to hodnotit rozhodně kladně.

V žádném případě se nemusíte bát, že byste do hratelnosti 10800 zombies tak nějak nepronikli, neboť vás do sebe vtáhne již několik málo sekund po vpuštění. V této otázce autoři také nešlápli vedle a pozornost hráče si zajistili hned několika drobnostmi. Za prvé je to hudba, která je dynamická a zajímavá a k rychlé akci se 10800 zombiesprostě hodí. Její rytmus vás doslova dohání k tomu vyběhnout z úkrytu a začít krvavě kosit všechny nepřátele. Pak je tu také lehce netradiční pohled, což je patrné i z obrázků. Místo toho, aby byla obrazovka klasicky čtvercová, rozhodli se autoři dát přednost jen kulatému výřezu s trochu rozmazanými okraji, kde jste co se sledování okolí týče tak trochu omezeni. V praxi to ale nijak výrazně nepoznáte.

No a pak jsou tu skvělé grafické efekty spojené zejména s krví, tedy se zabíjením. Pokaždé, když hlavní hrdina někoho zabije, dojde k jeho rozmáznutí na stěně jakoby na ni někdo vylil kýbl červené barvy která velmi rychle steče dolů. Ještě větší krvavý flek se zde objeví v případě, že se protivníkům podaří zabít vaší maličkost. Tehdy si ale tyto grafické efekty samozřejmě tolik nevychutnáte, neboť se 10800 zombiesmusíte psychicky vypořádat se ztrátou jednoho z životů a s blížícím se koncem hry.

Každá kapitole je dále dělena do menších úseků, do nichž pronikáte černými dveřmi. Ty zde sehrají také roli save pointů. Pokud tedy umřete, objevíte se u posledních východových dveří. Zmínit je nutné i zbraně, kde je vám do ruky udělena jedna pistolka s neomezeným střelivem a následně sbíráte silnější zbraně jako brokovnice nebo granátomet. Do těch je poměrně obtížné najít projektily a vzhledem k tomu, že v jednu chvíli u sebe můžete mít jen zbraně dvě, bude velice dobré si rozmyslet, které to budou. Kromě toho budete samozřejmě také sbírat lékárničky, jež zvyšují vaše aktuální zdraví.

10800 zombies tedy vyniká zejména hratelností, i když technická stránka na tom není také zle. Ne nadarmo se jedná o oblíbenou hru posledních dnů co se zahraniční gamemaker scény týče.


Hodnocení hry

Naše hodnocení

77 %

Hodnocení čtenářů

64 %

Vaše hodnocení

Doposud hodnotilo 27 čtenářů

MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte